Îngrijirea răsadurilor de cartofi dulci
Pericolul major pentru cartofii dulci reprezintă acei dăunători care trăiesc sub pământ – larve ale diferitelor gândaci, viermii de sârmă, rozătoarele etc. Împotriva lor se pot folosi substanțe dezinfectante pentru sol, pentru a evita daunele cauzate și pierderea unei părți semnificative din recoltă. De asemenea, trebuie să avem grijă și la buruieni: până când cartofii ajung la dimensiunea la care nu mai lasă loc altor plante să apară în preajma lor, noi trebuie să avem grijă ca buruienile să nu ne afecteze cartofii în creștere.
De obicei, nu este necesar să săpăm în jurul plantelor de cartof dulce, deoarece ele se răspândesc și construiesc o umbrelă deasupra solului – soluție destul de bună pentru a menține buruienile în jos și de a menține pământul umed. Totuși, pentru a evita ca plantele să se dezvolte doar la nivelul frunzelor și în detrimentul tuberculelor, rădăcinile adventive care cresc din vreji trebuie rupte periodic.
Insectele care reprezintă un pericol grav pentru cartofii obișnuiți nu afectează dezvoltarea cartofilor dulci, așadar împotriva lor nu trebuie să luăm nicio măsură de protecție. Frunzele cartofilor însă sunt o delicatesă pentru căprioare și iepuri – împotriva lor ne putem proteja plantele prin instalarea unor sisteme de alarmă sălbatică
Rădăcinile adventive care cresc din vreji trebuie rupte, pentru a dirija forța plantei în tuberculi altfel tuberculi vor rămâne mici.
Inainte de ruperea vrejilor:
După ruperea vrejilor:
După o zi: